
Konyhakések
1–52 termék, összesen 819 db
-
2 db Victorinox steak kés 12cm juharfa készlet
-
Dobozos készlet 6 Laguiole Dozorme bubinga steak késsel
-
Dobozos készlet 6 db Dozorme Le Capucin olívabogyós steak késsel
-
6 darabos dobozos Dozorme Le Capucin steak kés készlet
-
Dobozos készlet 6 rozsdamentes acélból készült tölgyfa steak késsel
-
Dobozos készlet 6 Le Thiers steak kés Dozorme olíva fa
-
Üres tok 6 KOTAI késhez
-
Berard racine vágódeszka fogantyúval
-
Victorinox Swiss Classic Trend Colors 2 darabos készlet – asztali kés/hámozó
-
Victorinox barna terítőtábla
-
Böker Damaszkuszi Olive használati kés
-
Victorinox Swiss Modern Steak Knife 12cm fogazott pengéjű PP markolat
-
Szakácskés “Cuisine au quotidien” Claude Dozorme 18cm olíva fa
-
Böker Damaszkuszi olíva olíva bicska
-
Victorinox Swiss Modern 11cm-es polipropilén asztali kés
-
Yaxell MON damaszkuszi csontozókés 15cm
-
Böker Damaszkuszi fekete szakácskés
-
8 darabos készlet + 1 darab Victorinox vágódeszka + állvány
-
165mm-es Santoku kés – SekiRyu
-
Kai rugalmas vágódeszka
-
Üres 5 késes táska – Arcos
-
Kai 16.5cm Santoku kés Seki Magoroku Shoso Seki Magoroku Shoso
-
Üres 10 késes készlet – Arcos
-
Sujihiki Damaszkuszi kés Böker Kitchen – olívafa
-
Suncraft Senzo WA 21cm-es sashimi kés
-
Wusaki San Mai 10Cr15 17cm-es Santoku kés
-
Victorinox Swiss Classic használati kés 10cm zöld közepes hegyű
-
Opinel 112 irodakés kék
-
Titanio 24 darabos rozsdamentes acél evőeszköztartó tálca
-
Super 5 használati kés – Samura
-
Damaszkuszi Santoku kés – Samura
-
Yaxell Ketu 20cm-es szakácskés
-
Arcos Nordika sonkakés 25cm
-
Victorinox Grand Maître kovácsolt szakácskés POM
-
Victorinox SwissClassic kínai kés 18cm piros – dobozban
-
Victorinox Henteskés fibrox széles hegyű fekete
-
Victorinox csontozókés, kopott fibrox egyenes hátlapú pengével, fekete színű
-
Victorinox fekete fibrox markolatú henteskés
-
Victorinox szeletelőkés rózsafa markolattal
-
1896 Due Cigni irodakés diófa 95mm penge
-
Wusaki Pakka X50 sorozatú szakácskés
-
Balkezes Yanagiba Kai kés 21cm Seki Magoroku Hekiju 21cm Seki Magoroku Hekiju
-
Kai szeletelő kés 23cm Tim Mälzer Kamagata
-
Victorinox Swissclassic narancssárga pizza és steak kés 12cm
-
A242500 Színes Prof. 200mm-es Arcos kés
-
Arcos Riviera A230500 130mm-es steak kés
-
Deba KAI Wasabi fekete kés – 15 cm-es penge
-
Victorinox Swissclassic 8 cm-es irodai kés
-
Suncraft Senzo Damaszkusz 14cm-es Santoku kés
-
20cm-es Yaxell Taishi Kiritsuke Kiritsuke kés
-
6 darabos dobozos Goyon Chazeau P’tit Tradi grenadille csiszolókés készlet
-
2 db Due Cigni Toszkána steak kés készlet 11cm olíva fa
A jó főzéshez természetesen tehetségre, tapasztalatra, de a megfelelő felszerelésre is szükség van, ebben az esetben jó konyhakések . Ezen a kategórián keresztül könnyedén megtalálhatja azt az konyhakést , amire szüksége van. Akár reggelit, akár ebédet vagy akár vacsorát készít, a konyhakések és konyhai eszközök hatalmas választéka lehetővé teszi, hogy kivétel nélkül minden ételét a legnagyobb gondossággal, a legnagyobb pontossággal dolgozza meg.
Konyhakés, mire való?
Ha még csak most kezdtél el főzni, talán elgondolkodtál azon, hogy miért érdemes egy igazi konyhakést használni, nem pedig egy egyszerű kést. Elvégre mindkettő vág. A modellek sokaságával szembesülve kissé elveszettnek érezheti magát. Még az is lehet, hogy kissé értelmetlennek és a kényes elit számára fenntartottnak találja. Pedig nem az. Ha egyszerűen csak szereti a jó ételeket, egy igazi konyhakés elengedhetetlen a puha, lédús vagy ropogós textúrák eléréséhez és a mámorító illatok felszabadításához. Azzal, hogy tisztán, erőlködés és nyomás nélkül vág, megakadályozza az ételek összetörését, megőrzi azok textúráját, csökkenti a léveszteséget és egyenletes főzést tesz lehetővé. A gasztronómia kedvelői értékelni fogják az ételek rendezett megjelenítését is, amely hízeleg a szemnek és meghozza az étvágyat. A konyhakés elengedhetetlen a hozzávalók helyes elrendezéséhez az ételben vagy az étvágygerjesztő tányérok megterítéséhez.
Melyik kés a konyhába?
Az otthon vagy a munkahelyen a két legfontosabb főzőkés a séfkés és a Santoku kés . Szinte minden ételt gondosan vágnak, és számos étel elkészítéséhez szükségesek.
A séfkés
A séfkés nagy sokoldalúsággal rendelkezik, hiszen képes vágni…. A jó főzéshez bizonyára szükség van tehetségre és tapasztalatra, de a megfelelő felszerelésre is, ebben az esetben a jó szakácskésekre . Ezen a kategórián keresztül könnyedén megtalálhatja azt az főzőkést , amelyre szüksége van. Akár reggelit, akár ebédet vagy akár vacsorát készít, a konyhakések és konyhai eszközök hatalmas választéka lehetővé teszi, hogy kivétel nélkül minden ételét a legnagyobb gondossággal, a legnagyobb pontossággal dolgozza meg.
Konyhakés, mire való?
Ha még csak most kezdtél el főzni, talán elgondolkodtál azon, hogy miért érdemes egy igazi konyhakést használni, nem pedig egy egyszerű kést. Elvégre mindkettő vág. A modellek sokaságával szembesülve kissé elveszettnek érezheti magát. Még az is lehet, hogy kissé értelmetlennek és a kényes elit számára fenntartottnak találja. Pedig nem az. Ha egyszerűen csak szereti a jó ételeket, egy igazi konyhakés elengedhetetlen a puha, lédús vagy ropogós textúrák eléréséhez és a mámorító illatok felszabadításához. Azzal, hogy tisztán, erőlködés és nyomás nélkül vág, megakadályozza az ételek összetörését, megőrzi azok textúráját, csökkenti a léveszteséget és egyenletes főzést tesz lehetővé. A gasztronómia kedvelői értékelni fogják az ételek rendezett megjelenítését is, amely hízeleg a szemnek és meghozza az étvágyat. A konyhakés elengedhetetlen a hozzávalók helyes elrendezéséhez az ételben vagy az étvágygerjesztő tányérok megterítéséhez.
Melyik kés a konyhába?
Az otthon vagy a munkahelyen a két legfontosabb főzőkés a séfkés és a Santoku kés . Szinte minden ételt gondosan vágnak, és számos étel elkészítéséhez szükségesek.
A séfkés
A séfkés nagyfokú sokoldalúsággal rendelkezik, hiszen a legcsekélyebb nehézség nélkül képes különböző ételeket a legkülönfélébb formákban vágni. Pengéjének mérete 15 cm és 30 cm között van, így vágás közben stabilitást, kontrollt és csendes erőt biztosít. Egyenes, éles hegye átszúrja.
A Santoku kés
A Santoku kés viszont Japánból származik, de meghódította az egész világot. Kisebb, pengéje körülbelül 18 cm hosszú. Néha méhsejtes, ami megakadályozza, hogy az ételek az acélhoz tapadjanak. A hegye lefelé esik, praktikus a függőleges kezeléshez. Ez az japán konyhakés ugyanolyan sokoldalú, mint európai társa, a különbség az, hogy egy kicsit jobban támaszkodik a pontosságra és a mozgékonyságra.
Milyen acélból készült konyhakés?
Konyhakések három fő ötvözetből készülnek: rozsdamentes acél, szénacél és damaszkuszi acél. Nem feledkezve meg a kerámiáról, amely egy sajátos anyag.
Rozsdamentes acél
A rozsdamentes acél ideális a konyhában való kezdőknek, mivel keveset rozsdásodik és viszonylag sokáig szolgál. Ha az acél nem túl kemény, időről időre maga is megélezheti a pengét, így az visszanyeri jó minőségű élét. Ha pedig a markolat szintetikus, nem kell kézzel tisztítania, hiszen a kés egyenesen mehet a mosogatógépbe. Mindenféle rozsdamentes acél létezik, a legegyszerűbbtől a szerényebb pénztárcájúakig, egészen az igényes felhasználóknak szánt legkimunkáltabbakig.
Szénacél
A szénacél nagyon gyakori a professzionális konyhakésekben . Megerősített keménysége miatt törékenyebb és nehezebb élezni, másrészt viszont a penge vágóélessége idővel lényegesen jobban teljesít. Ez az acél is korrodálódhat, ha hosszabb ideig víznek van kitéve. Ez az érzékenység azonban könnyen korrigálható, ha a csapban való mosás után alaposan megszárítja a kést.
Damaszkuszi acél
A damaszkuszi acél egy fényűző ötvözet, amely gyakran megtalálható a japán konyhakésekben . A Michelin-csillagos séfek és rangos éttermek kései. Ez az acél egy nagyon kemény magból áll, amely puhább acélrétegeket tartalmaz. Az eredmény gyönyörű hullámos vonalak a pengén. A megnövelt keménységnek köszönhetően a penge kivételes, hosszan tartó pontossággal vág, megszabadítva Önt az élezés kényszere alól. A Japán damaszkuszi kést kézzel kell tisztítani, hogy megőrizze magasztos természetes díszítését és figyelemre méltó tulajdonságait.
Kerámia
A Kerámia kések egyre több rajongót szereznek. Nem elhanyagolható előnyöket kínálnak: borotvaéles élek és higiénikus vágások. Másrészt viszont ez az anyag törékenyebb és ezért törékenyebb, ami egyes szakácsokat visszatart attól, hogy belevágjanak. Részletek