Szeletelő kések
Összesen 1 találat
A főzésben a szeletelés azt jelenti, hogy vékony szeletekre vágjuk. A szeletelő kést tehát arra használják, hogy az ételt úgy szeleteljék fel, hogy apró, finom darabokat kapjanak, kör, csík, julienne, kocka stb. formájában. Minden élelmiszer szeletelhető: zöldség, gyümölcs, fűszernövény, hús, baromfi, hal.
A szeletelő kés jellemzői
A szeletelő kés tulajdonképpen egy európai szakácskés vagy egy japán santoku . A szeletelőkés valóban széles pengével rendelkezik, amelynek hossza 15 és 30 centiméter között változik. Ez a nagy méret lehetővé teszi a különböző konyhai feladatok elvégzését és nagy mennyiségű hozzávaló rövid idő alatt történő vágását. Mivel a szeletelőkés nagyvonalú méretekkel rendelkezik, a súlya is valamivel nehezebb. Ez a tulajdonsága nagyobb kontrollt és stabilitást biztosít vágás közben. A kés kényelmes szélessége hasznos az olyan összetevők, mint a fokhagyma összezúzásához vagy a felvágott ételek szállításához. A santoku esetében a hegye enyhén lefelé ívelt, ami hatékony, a kéz számára kevésbé fárasztó emelőmozgást tesz lehetővé. A fáradtságot csökkenti a penge éles vágóéle is, amely könnyen és figyelemre méltó pontossággal hatol az ételbe. Vegye figyelembe, hogy egyes Santoku-kat gödröcskék díszítenek a pengén, amelyek megakadályozzák, hogy az étel odaragadjon. A szeletelőkés rozsdamentes acélból, szénacélból vagy kerámiából kovácsolt. A rozsdamentes acél a korrózióállósága és a könnyű karbantarthatósága miatt népszerű. A szénacél és a kerámia pengéket kivételes, hosszan tartó élességük miatt becsülik. Ezek azonban törékenyek, és nem használhatók csontok vagy kemény vagy fagyasztott élelmiszerek vágására. A fogantyúk sokféle anyagból készülnek, a… A főzésben a szeletelés azt jelenti, hogy vékony szeletekre vágjuk. A szeletelő kést tehát arra használják, hogy az ételt úgy szeleteljék fel, hogy apró, finom darabokat kapjanak, kör, csík, julienne, kocka… Minden élelmiszer szeletelhető: zöldség, gyümölcs, fűszernövény, hús, baromfi, hal.
A szeletelő kés jellemzői
A szeletelő kés tulajdonképpen egy európai szakácskés vagy egy japán santoku . A szeletelőkés valóban széles pengével rendelkezik, amelynek hossza 15 és 30 centiméter között változik. Ez a nagy méret lehetővé teszi a különböző konyhai feladatok elvégzését és nagy mennyiségű hozzávaló rövid idő alatt történő vágását. Mivel a szeletelőkés nagyvonalú méretekkel rendelkezik, a súlya is valamivel nehezebb. Ez a tulajdonsága nagyobb kontrollt és stabilitást biztosít vágás közben. A kés kényelmes szélessége hasznos az összetevők, például a fokhagyma összezúzásához vagy a felvágott ételek szállításához. A santoku esetében a hegye enyhén lefelé ívelt, ami hatékony, a kéz számára kevésbé fárasztó emelőmozgást tesz lehetővé. A fáradtságot csökkenti a penge éles vágóéle is, amely könnyen és figyelemre méltó pontossággal hatol az ételbe. Vegye figyelembe, hogy egyes Santoku-kat gödröcskék díszítenek a pengén, amelyek megakadályozzák, hogy az étel odaragadjon. A szeletelőkés rozsdamentes acélból, szénacélból vagy kerámiából kovácsolt. A rozsdamentes acél a korrózióállósága és a könnyű karbantarthatósága miatt népszerű. A szénacél és a kerámia pengéket kivételes, hosszan tartó élességük miatt becsülik. Ezek azonban törékenyek, és nem használhatók csontok vagy kemény vagy fagyasztott élelmiszerek vágására. A fogantyúk a legkülönbözőbb anyagokból készülhetnek, a szintetikus anyagoktól kezdve a legnemesebb, rothadásmentes fáig. Bármelyikről is legyen szó, mindig ergonomikusak és kellemes fogási felülettel rendelkeznek a kézben való tökéletes egyensúly érdekében. A szeletelő kés jellemzői ideális eszközzé teszik a fűszernövények aprításához, fokhagyma, hagyma, póréhagyma, de akár gomba, csirke, marha- vagy sertéshús darálásához is. Megjegyzendő, hogy a Opinel vagy a Victorinox márkák egyes felszolgáló kései gyümölcs- és zöldségszeletelőként is használhatók. Részletek